|
Oğuz AKKAŞ
|
 |
« : 20 Ocak 2010, 22:46 » |
|
Arkadaşlar herkes aklına ilk gelen dörtlüğü paylaşır mı?
Ey kör!Bu yer, bu gök, bu yıldızlar,boştur boş! Bırak onu bunu da gönlünü hoş tut hoş! Şu durmadan kurulup dağılan evrende Bir nefestir alacağın, o da boştur boş! Ömer HAYYAM
|
|
|
|
|
|
Bildiklerini anlat ama akıl vermeye kalkma.
|
|
|
memysr
Çalışkan Üye

|
 |
« Yanıtla #1 : 20 Ocak 2010, 23:09 » |
|
Yeryüzünde yalnız benim serseri Yeryüzünde yalnız ben derbederim Dünyada herkesin varsa bir yeri Bende bütün dünya benimdir derim N.Fazıl KISAKÜREK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seçil
|
 |
« Yanıtla #2 : 20 Ocak 2010, 23:17 » |
|
Aramızda sadece bir derece farkı var, işte böyle kanaryam, sen kanatları olan, düşünemeyen kuşsun, ben elleri olan, düşünebilen adam... N.Hikmet
|
|
|
|
|
|
“Ben yine sevinçten ve coşkudan yana Bildikleri gibiyim dostların İki çiçek büyütüyorum ... Bir gürültülü kokusuyla fesleğen Bir de haykıran moruyla menekşe Suladıkça diyorlar ki bana sessizce Aşkı tutsak edersen cüzdanlara çeklere Suların ışıklı türküsünü Bir daha taşıyamazsın çiçeklere”
|
|
|
serrin
Çalışkan Üye

|
 |
« Yanıtla #3 : 21 Ocak 2010, 11:35 » |
|
ne hasta bekler sabahı ne taze ölüyü mezar ne de şeytan bir günahı seni bekledğim kadar 
|
|
|
|
|
|
kad kıyamet
gamze afet
zülf fitne
hat bela
ah kim ben hüsnünün
bunca belasun bilmedüm...
|
|
|
siir
Paylaşımcı Üye
|
 |
« Yanıtla #4 : 21 Ocak 2010, 13:20 » |
|
İki rayı gibiyiz bir tren yolunun... Yakın olması neyi değiştirir son istasyonun...
Sunay AKIN
|
|
|
|
|
|
Mutluluğa Hep Geç Kalarım, Hep Erken Giderim Mutsuzluğa..Ya Her Şey Bitmiştir Çoktan Ya Hiçbir Şey Başlamamış...
|
|
|
serrin
Çalışkan Üye

|
 |
« Yanıtla #5 : 21 Ocak 2010, 13:35 » |
|
İki rayı gibiyiz bir tren yolunun... Yakın olması neyi değiştirir son istasyonun...
Sunay AKIN
çok güzel şiir hakıkaten
|
|
|
|
|
|
kad kıyamet
gamze afet
zülf fitne
hat bela
ah kim ben hüsnünün
|
|
|
* ~ Cék'a ~ *
CeMaL
Kıdemli Üye

~~~ ÖzGüRLüK ~~~ HeR ŞeYdEn ÖnEmLi ! ! !
|
 |
« Yanıtla #6 : 21 Ocak 2010, 13:39 » |
|
Artık demir almak günü gelmişse zamandan, Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.
Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol; Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol. ...
Yahya Kemal Beyatlı
|
|
|
|
|
|
~~~ ~~~ ~~~ ~~~
CeMaL KaLKaN
|
|
|
serrin
Çalışkan Üye

|
 |
« Yanıtla #7 : 21 Ocak 2010, 13:51 » |
|
Sana yazdığım şiir yarım kalacak Boynu bükük kalacak tüm sözcüklerim. Sana olan sevgimi kalem duyacak, Kağıt da bilmeyecek canım sevdiğim
bedirhan gökçe
|
|
|
|
|
|
kad kıyamet
gamze afet
zülf fitne
hat bela
ah kim ben hüsnünün
|
|
|
|
derinnn
|
 |
« Yanıtla #8 : 21 Ocak 2010, 18:30 » |
|
TAHİR İLE ZÜHRE
Tahir olmak da ayıp değil, Zühre olmak da, Hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil. Bütün iş Tahir'le Zühre olabilmekte, Yani yürekte..
Nazım Hikmet
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ARZU ÖĞRETMEN
|
 |
« Yanıtla #9 : 21 Ocak 2010, 19:26 » |
|
Unutmak mı, delisin, Gitmesem de bekler orada deniz. Gelirsem, bilmelisin Benim beklememdir burada deniz.
Özdemir Asaf
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ARZU ÖĞRETMEN
|
 |
« Yanıtla #10 : 21 Ocak 2010, 19:35 » |
|
Ve şairimi unutmak olur mu hiç ... GÜLÜMSÜYORUM sokakta giderken,kendi kendime gülümsediğimin farkına vardığım anlarda insanların beni deli zannedeceğini düşünüp gülümsüyorum...
ORHAN VELİ KANIK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dögerli
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #11 : 21 Ocak 2010, 23:13 » |
|
BENİM HALİMDEN HABER SORARSAN BİR ÇİFT SÖZÜM VAR SANA, YÜREKTEN SENİN SEVGİNLE GİRDİM TOPRAĞA SENİN SEVGİNLE ÇIKACAĞIM TOPRAKTAN ÖMER HAYYAM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ICEEE
Uzman Üye

Eğitimli kişi, yaşadığı hayatı en iyi anlayandır.
|
 |
« Yanıtla #12 : 21 Ocak 2010, 23:26 » |
|
Aklıma gelen ilk dörtlük değil, aklıma gelen ilk şiir.
"Dörtnala gelip Uzak Asya'dan Akdenize bir kısrak başı gibi uzanan Bu memleket bizim! Bilekler kan içinde, dişler kenetli ayaklar çıplak Ve ipek bir halıya benzeyen toprak Bu cehennem, bu cennet bizim! Kapansın el kapıları bir daha açılmasın yok edin insanın insana kulluğunu Bu davet bizim! Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür Ve bir orman gibi kardeşçesine Bu hasret bizim!" Nazım HİKMET
|
|
|
|
|
|
"Dünya 3 günlüktür.Dün, bugün ve yarın.Dün geçti, yarının geleceği belli değil ; öyleyse bügünün kıymetini bil... "
|
|
|
fundAcAn
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #13 : 22 Ocak 2010, 10:36 » |
|
Bekliyorum, Öyle bir havada gel ki Vazgeçmek mümkün olmasın... Orhan Veli Kanık
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serrin
Çalışkan Üye

|
 |
« Yanıtla #14 : 22 Ocak 2010, 15:54 » |
|
Aşiyan-i mürg-i dil zülf-i perişanındadır Kanda olsam ey peri gönlüm senin yanındadır
Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib Kılma derman kim helakim zehri dermanındadır
FUZULİ
|
|
|
|
|
|
kad kıyamet
gamze afet
zülf fitne
hat bela
ah kim ben hüsnünün