|
derinnn
|
 |
« : 14 Ekim 2008, 18:46 » |
|
Noktalama işaretleri bölümünde kulladığım bir yöntemi daha önce sizlerle paylaşmıştım. Her öğrencimin sözlük defteri vardır.Öğrendikleri her sözcüğü,deyimi,atasözünü bu deftere yazarlar.Bunun yanında sözcük havuzumuz,deyimler havuzumuz ve atasözleri havuzumuz vardır.Bu havuzlara da yeni sözcükleri,deyimleri,atasözlerini kağıtlara yazıp atarız.Ayrıca öğrencilerin numaraları ayrı bir havuzda kağıda yazılı olarak bulunmaktadır.Her ders sonunda numara havuzundan bir öğrenci numarası çekip;oyunu başlatırım.İlk öğrenci sözcük havuzundan bir kağıt çeker.Çektiği kelimenin anlamını söyler.Söyleyemezse eksi alır.İkinci öğrenci deyimler havuzundan kağıt çeker.Üçüncü öğrenci atasözleri havuzundan kağıt çeker.Oyuna bu şekilde devam ederiz.(Bu arada ilk öğrenciyi sadece ben belirliyorum.Diğerlerini öğrenciler belirler.)Böylece öğrencilerim öğrendikleri yeni sözcüklerin,deyimlerin,atasözlerinin anlamlarını unutmamış oluyorlar. Faydalı olması dileğimle...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oğuz AKKAŞ
|
 |
« Yanıtla #1 : 14 Ekim 2008, 23:13 » |
|
güzel bir yöntem ...teşekkürler Derin öğretmenim...
|
|
|
|
|
|
Bildiklerini anlat ama akıl vermeye kalkma.
|
|
|
|
ÖZER
|
 |
« Yanıtla #2 : 15 Ekim 2008, 13:18 » |
|
Değişik ve ilginç bir yöntem teşekkürler derin hocam....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
117 merve
MeRvE
Paylaşımcı Üye
|
 |
« Yanıtla #3 : 18 Kasım 2008, 22:37 » |
|
qüzel bir yöntem öğretmenim...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 15 Ocak 2009, 22:34 Gönderen: 117 merve »
|
|
Belli bir amaç belirle ki,hayatının bir anlamı olsun.
|
|
|
firuzem13
Paylaşımcı Üye
|
 |
« Yanıtla #4 : 22 Ağustos 2009, 21:47 » |
|
arkadaşlar bn dersimde yoklama listesine göre görevlendirdiğim bir öğrenciden tahtaya özlü söz ya da atasözü yazmasını, benimkiler genelde atasözü yazıyorlar, ve bn derse girdikten sonra bu sözü ya da atasözünü arkadaşlarına açıklamasını istiyorum. öğrencilerin çok hoşuna gidiyor. Atasözü öğretimi için çok uygun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oğuz AKKAŞ
|
 |
« Yanıtla #5 : 22 Ağustos 2009, 22:07 » |
|
güzel bir yöntem gibi, öğrencilerin ilgisini çekecektir... ben de deneyeceğim.
|
|
|
|
|
|
Bildiklerini anlat ama akıl vermeye kalkma.
|
|
|
|
cimbomlu
|
 |
« Yanıtla #6 : 04 Eylül 2009, 23:45 » |
|
bu öğretim yılında uygulamaya başlayacağım bir yöntem. paylaşımınız için sağolun 
|
|
|
|
|
|
ışıklar düşlerin süsüdür. umut ise en büyük ışık
|
|
|
akdenizli
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #7 : 24 Ekim 2009, 19:45 » |
|
Teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tılsım
Paylaşımcı Üye
VAKİT BAHARA VURAN DA...
|
 |
« Yanıtla #8 : 02 Kasım 2009, 22:35 » |
|
BEN DE ŞU ŞEKİLDE YAPIYORUM: ÖĞRENCİLERİN BİR KISMINA DEYİM, BİR KISMINA ATASÖZÜNÜ BİR KAĞIDA YAZMALARINI İSTİYORUM.BİR DİĞER KAĞIDA DA ANLAMLARINI.HERKES KENDİ DEYİM YA DA ATASÖZÜNÜ DEFTERİNE DE YAZIYOR.YAZDIKLARI KAĞITLARI BİR KUTUYA ATIYORLAR. SONRA KUTUDAN ÇEKİYORLAR. DEYİMİN ANLAMI ÇIKMIŞSA DEYİMİN KENDİSİNİ TAHMİN ETMEYE ÇALIŞIYORLAR.KENDİSİ ÇIKMIŞSA ANLAMINI.ATASÖZÜ DE AYNI ŞEKİLDE.İLK BAŞTA DEYİM YA DA ATASÖZÜNÜ BULMAKTA ZORLANIYORLAR.SONRA ÖĞRENİYORLAR.BU ETKİNLİĞİ BİR MÜDDET AYNI ATASÖZÜ VE DEYİMLERLE DEVAM ETTİRİYORUM.HEPSİNİ ÖĞRENSİNLER DİYE. ÇOK HOŞLARINA GİDİYOR.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nurg
Paylaşımcı Üye
|
 |
« Yanıtla #9 : 03 Kasım 2009, 18:37 » |
|
gerçekten güzel bir yöntem..teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
özalp
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #10 : 03 Kasım 2009, 19:20 » |
|
Ben de bu hafta deyim ve atasözleri ağacı etkinliğine başladım. İnşallah alışırlarsa her gün nöbetçi öğrenci ağaca anlamını açıklayacağı deyimi ve atasöznü yazıyor sonra birkaç defa cümle içinde kullanıyoruz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karabozoklu
|
 |
« Yanıtla #11 : 14 Mart 2011, 01:23 » |
|
öğrenciler için ilginç bir yöntem olacak bu.teşekkürler
|
|
|
|
|
|
--------------------KARABOZOKLU------------------------------KARABOZOKLU----------------------KARABOZOKLU------------------------
|
|
|
|