|
semahyt
|
 |
« : 05 Nisan 2010, 22:00 » |
|
Arkadaşlar müdürüm duvar gazetesi yapmamı istedi; ama ben duvar gazetesi hakkında bilgiye sahip değilim. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Neler yapmam gerekyor, içeriği nedir? Şimdiden teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oğuz AKKAŞ
|
 |
« Yanıtla #1 : 05 Nisan 2010, 22:07 » |
|
Hocam , içinde bulunduğumuz günlerde okulda sergilenen faaliyet haber ve fotoları, belirli günlerle ilgili foto ve dokümanlar, bunu yanı sıra öğrenci şiir , yazı, resimleri vs. dahası sizin yaratıcılığınıza kalmış.
|
|
|
|
|
|
Bildiklerini anlat ama akıl vermeye kalkma.
|
|
|
|
semahyt
|
 |
« Yanıtla #2 : 05 Nisan 2010, 22:11 » |
|
Okulun giriş kısmında bir panomuz var genel olarak belirli gün ve haftalarla ilgili öğrencilerin dökümanlarını sergiliyoruz. Sizce bu duvar gazetesi olur mu yeterli mi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oğuz AKKAŞ
|
 |
« Yanıtla #3 : 05 Nisan 2010, 22:19 » |
|
Hocam bir iki başlık koyarsanız , "Şiir" "öykü" Okuldan haberler" gibi ... olur işte daha ne olsun...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
semahyt
|
 |
« Yanıtla #4 : 05 Nisan 2010, 22:21 » |
|
Peki hocam çok ama çok teşekkür ederim. Takıntılı bir insanı uykusunu bölmekten kurtardınız.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oğuz AKKAŞ
|
 |
« Yanıtla #5 : 05 Nisan 2010, 22:22 » |
|
O halde iyi uykular...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
semahyt
|
 |
« Yanıtla #6 : 05 Nisan 2010, 22:30 » |
|
Teşekkür ederim.Yardımlarınız sayesinde birçok sorunuma çare buluyorum ve uykusuzluktn kurtuluyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seçil
|
 |
« Yanıtla #7 : 05 Nisan 2010, 22:36 » |
|
Hocam duvar gazetenize bir isim koyabilirsiniz. Kültür-Sanat,Edebiyat,Bilim-Teknik,Güncel,Mizah,Bilelim-Öğrenelim,Öğrencinin Kaleminden vb. başlıklar oluşturabilirsiniz.Bu bölümlere uygun dökümanları da astınız mı,güzel bir duvar gazeteniz olur. Renkli kartonların etrafını yakarak eskitip yazıları bu kartonlara yapıştırarak da asabilirsiniz.Biraz zahmetli oluyor ancak hoş görünüyor.
|
|
|
|
|
|
“Ben yine sevinçten ve coşkudan yana Bildikleri gibiyim dostların İki çiçek büyütüyorum ... Bir gürültülü kokusuyla fesleğen Bir de haykıran moruyla menekşe Suladıkça diyorlar ki bana sessizce Aşkı tutsak edersen cüzdanlara çeklere Suların ışıklı türküsünü Bir daha taşıyamazsın çiçeklere”
|
|
|
|
derinnn
|
 |
« Yanıtla #8 : 06 Nisan 2010, 16:45 » |
|
Oğuz ve Seçil hocamın söylediklerine ek olarak,bulunduğunuz ilçe ya da ilden haberler verebilirsiniz.Yine yapabilirseniz röportajları koyabilirsiniz.(Milli Eğitim Müdürü,Kaymakam,vb..)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
metinaydogan
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #9 : 13 Ekim 2010, 22:18 » |
|
seçil hocamın yorumlarını çok beğeniyorum.diğer bölümlerde de çok güzel önerilerde bulunmuş.Tebrikler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GIRGIIR
Paylaşımcı Üye
|
 |
« Yanıtla #10 : 14 Ekim 2010, 18:20 » |
|
bilgiler için teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bcde
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #11 : 15 Ekim 2010, 19:22 » |
|
Duvar gazetesinin amacı öncelikle öğrenci çalışmalarının sergilenmesi olmalı. Öğretmen yalnızca yönlendiren, yöneten olarak gazete içeriğinin planlamasını ilgili kulüp öğrencileriyle yapmalı. Üst başlıkların belirlenmesi görsel düzenleme için daha etkili olur. Okunan kitaplar, izlenen filmler, gezilen sergilerle ilgili bir sanat köşesi; Atatürk köşesi; önemli gün ve haftalarla ilgili öğrenci yazıları, resimleri; bilim, güncel,gülmece, bulmaca, spor... gibi üst başlıklar yapılabilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|