ICEEE
Uzman Üye

Eğitimli kişi, yaşadığı hayatı en iyi anlayandır.
|
 |
« Yanıtla #15 : 11 Ocak 2009, 00:36 » |
|
Son okuduğum iki kitabı her öğretmenin mutlaka okumasını isterim ikisi de öğretmen-öğrenci iletişimine ve birçok faydalı konuya yer veriyor: Öğretmenin 55 Altın Kuralı(Ron Clark), Etkin Öğrenci Etkin Öğretmen Etkin Eğitim(Doç.Dr.Osman Özsoy) Faydalı olması dileğiyle...
|
|
|
|
|
|
"Dünya 3 günlüktür.Dün, bugün ve yarın.Dün geçti, yarının geleceği belli değil ; öyleyse bügünün kıymetini bil... "
|
|
|
imeros
Çalışkan Üye

|
 |
« Yanıtla #16 : 11 Ocak 2009, 10:51 » |
|
ben en son Banu Avar'ın HANGİ AVRUPA? KİTABINI OKUDUM.AVRUPA'NIN İNSAN HAKLARI,EŞİTLİK,DEMOKRASİ ADINA BİZE DAYATTIĞI AMA ASLA UYGULAMADIĞINI APAÇIK ORTAYA KOYAN BİR KİTAP.YAZAR ZATEN TRT DE SINIRLAR ARASINDA ADLI BİR PROGRAM YAPIYORDU.NOBEL ÖDÜLÜNDEN SONRA İSVEÇ İLE İLGİLİ PROGRAM YAPTI.(İSVEÇ BARIŞ ÖDÜLLERİ DAĞITIYOR AMA AYNI ZAMANDA EN ÖNEMLİ SİLAH ÜRETİCİSİ....)GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORDU PROGRAMLARINDA.ANCAK İSVEÇ BÜYÜKELÇİLİĞİNİN TRT Yİ UYARMASI SONUCU APAR TOPAR YAYINDAN KALDIRILDI. GÜZEL BİR KİTAP..."GÜZEL VE YALNIZ" ÜLKEMİZİN DEĞERİNİ BİLMEK ADINA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ozlem45
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #17 : 12 Ocak 2009, 17:58 » |
|
Fanrastik romanı ve düşünmeyi sevenler için George Orwell'in, Bin Dokuz Yüz Seksen Dört romanını öneririm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
derinnn
|
 |
« Yanıtla #18 : 22 Ocak 2009, 20:52 » |
|
Wladimir Bartol'un "Fedailerin Kalesi Alamut" adlı kitabını okudum.Tarihi roman severlerin ilgisini çekecek bir roman.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dada
|
 |
« Yanıtla #19 : 05 Şubat 2009, 14:34 » |
|
Şu sıralar Sabahhatin Ali'den "Kürk Mantolu Madonna" kitabını okumaktayım.
|
|
|
|
|
|
"...dileriz şimdilik iyi geceler uzatın ellerinizi hala dostsak eğer."
|
|
|
|
Oğuz AKKAŞ
|
 |
« Yanıtla #20 : 05 Şubat 2009, 19:37 » |
|
çok beğendiğim bir kitaptı....
|
|
|
|
|
|
Bildiklerini anlat ama akıl vermeye kalkma.
|
|
|
finduk
Paylaşımcı Üye
|
 |
« Yanıtla #21 : 13 Şubat 2009, 20:40 » |
|
canan tan-piraye son okuduğum kitap. akıcı bir dili var. bir solukta okunuyor. kahramanlarının hayal ürünü olduğu kitabın sonunda belirilmiş olsa da nice pirayelerin olduğu gerçeği dikkate alındığında etkisi daha da artıyor...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2009, 14:11 Gönderen: finduk »
|
|
|
|
|
konanc
Paylaşımcı Üye
|
 |
« Yanıtla #22 : 16 Şubat 2009, 00:21 » |
|
Gülten DAYIOĞLU'nun Kıyamet Çiçekleri adlı kitabını okudum. Kitap kıyamet süreci içinde insanların yaşadıklarını anlatıyor. Kıyametten insanların içinde yaşattıkları güçle kurtulmayı anlatıyor. Bence ilginç ve güzel bir kitaptı. Dünyamızla ilgili önemli noktaları da barındırıyor içinde...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cimbomlu
|
 |
« Yanıtla #23 : 17 Şubat 2009, 20:28 » |
|
uruk aslanı gılgameş kitabını okudum. gerçekten çok etkileyici bir kitaptı. bir destan ancak bu kadar güzel kitaplaştırılabilir. gılgameş'in krallığa yükselirken yaşadıkları, büyük mücadelesi, kendi ile hesaplaşması anlatılıyor. gılgameş sonunda hayatın değerini ve anı yaşamanın önemini anlıyor. mutlaka okumanızı tavsiye ederim. birazda anadolu medeniyetleri hakkında bilgi sahibi olacaksınız.
|
|
|
|
|
|
ışıklar düşlerin süsüdür. umut ise en büyük ışık
|
|
|
nisan
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #24 : 16 Nisan 2009, 18:49 » |
|
İhsan Oktay Anar'ın SUSKUNLAR kitabını okudum .Bütün Türkçe öğretmenlerine tavsiye ederim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çiğdem4
Çiğdem4
Bölüm Sorumlusu

|
 |
« Yanıtla #25 : 17 Nisan 2009, 19:13 » |
|
En son... Aynı anda birkaç kitap okuyorum aslında ama en son 3 kitabı aynı anda bitirdim. "Kürk Mantolu Madonna" çok güzel bir kitap,tavsiye ederim. Elif Şafak "Siyah Süt" beğenmediğim bir kitap, basit bir konu seçilmiş,basit ifadelerle anlatılmış. Elif Şafak "Aşk" Siyah Süt'ten sonra çok iyi bir kitap bence...
|
|
|
|
|
|
Çiğdem4
|
|
|
yagmursenturk
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #26 : 23 Mayıs 2009, 13:21 » |
|
En son Lesley Lokko'dan "Acı Çikolata" kitabını okumuştum.3 genç kızın yaşantılarını ele alan yazar kitabın sonlarına doğru aynı noktada birleştiriyor bu insanları.3 genç kızda hayatın her yüzünü görüyorlar.Dili çok akıcı olan ve heyecan dolu bu kitabın okunulması gereken kitap olduğuna inanıyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ümmü elif
ayşe
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #27 : 30 Mayıs 2009, 18:25 » |
|
Merhaba............"Mouni SADHU'nun" KONSANTRASYON adlı kitabını okudum.
Kitap konsantrasyon konusunda yazılmış en kapsamlı kitaplardan birisi.İlgi duyanlar mutlaka okumalı.
|
|
|
|
|
|
"Fazla ciddiye almayın şu hayatı; Nasıl olsa içinden canlı çıkamayacaksınız ."
|
|
|
|
Oğuz AKKAŞ
|
 |
« Yanıtla #28 : 01 Haziran 2009, 14:26 » |
|
Dün Açık Öğretim Sınavında gözetmenken okudum Ahmet Ümit'in "Ninatta'nın Bileziği" Kitabını, Manzum şekilde yazılmış , hitit dönemine ilişkin epik bir eser.Çok akıcı beğeneceğinizi umuyorum , zira 1 saatte bitirilebilecek kadar kısa...
|
|
|
|
|
|
Bildiklerini anlat ama akıl vermeye kalkma.
|
|
|
|
cimbomlu
|
 |
« Yanıtla #29 : 08 Haziran 2009, 21:47 » |
|
alacakaranlık serisini okuyorum. şu an tutulma kitabını okuyorum. olağanüstülükleri sevenler için çok güzel kitaplar. sürükleyci, akıcı bir dili var. okunmasını tavsiye ederim 
|
|
|
|
|
|
ışıklar düşlerin süsüdür. umut ise en büyük ışık
|
|
|
|