ilkogretimturkce
Ana Sayfa Yardım Kayıt
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
09 Şubat 2012, 15:28

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 17   Aşağı git
 | Yazdır | 
Gönderen Konu: EN SON OKUDUĞUNUZ KİTAPLAR HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ.  (Okunma Sayısı 18206 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Oğuz AKKAŞ
OğuzAkkaş
Site Sahibi&Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

www.ilkogretimturkce.com

Site
« Yanıtla #30 : 10 Haziran 2009, 15:17 »

Elif Şafak'ın AŞK kitabını okudum.
Mevlana- Şems ilişkisi , mevlana'nın mesnevi'yi yazma süreci üzerine; mistik , akıcı, insanı saran bir roman .
Kesinlikle tavsiye ediyorum.Elinizden bırakamayacaksınız.

Bildiklerini anlat ama akıl vermeye kalkma.
İyi Paylaşım Bir Teşekkürü Hak Eder...
ÖZER
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #31 : 10 Haziran 2009, 15:36 »

Jack London'ın DENİZ KURDU adlı romanını okudum.
Fırtına sonucu gemisi batan Van Heyden kendine geldiğinde kendini başka bir gemide bulur. Bu gemi bir avcı gemisidir. Hayatında sıkıntı çekmemiş maddi zorluk yaşamamış yazar olan Van Heyden gemide hiç bilmediği bir hayatı öğrenmeye başlar. Kitap gemide yaşanan olayları Van Heyden’in gemide çalışanlar ve özellikle kaptanla olan ilişkisini ve onunla aynı kaderi paylaşan bir kadınla yaşadığı aşkı ve onunla birlikte gemiden kaçmaya çalışmalarını anlatır. Okumanızı tavsiye ederim...
zkye
zkye
Paylaşımcı Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #32 : 15 Haziran 2009, 19:25 »

En son Elif ŞAFAK'ın "AŞK" adlı kitabını okudum. Gerçekten çok beğendim bu kitabı. Elimden bir türlü bırakamadım. Okurken sürekli bir merak içerisindeydim. Mevlana ve onun en yakın arkadaşı Şems... Manevi bir aşk... Okumanızı tavsiye ederim.
     NOT: Bugün gazetede bu kitap ile ilgili bir yazı okudum. Kitabın kapak renginin pembe oluşu, erkeklerin bu kitabı ellerinde taşımalarına, dolayısıyla okumalarına, mani olacak türde bir özellikmiş. Bu durumu çok garipsedim inanın. Beyler bu konuda ne düşünüyor acaba?
Oğuz AKKAŞ
OğuzAkkaş
Site Sahibi&Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

www.ilkogretimturkce.com

Site
« Yanıtla #33 : 15 Haziran 2009, 20:41 »

düşüncemi değil de dışarıdan geelen tepkileri bir örnekle aktarayım.
Kitap elimde sınıfa girdiğimde erkek bir öğrencim aynen şunu dedi:"Hocam , kız kitabı mı okuyorsunuz?"
sanırım yeterince açıklayıcı olmuştur:)

Bildiklerini anlat ama akıl vermeye kalkma.
İyi Paylaşım Bir Teşekkürü Hak Eder...
ozlem45
Yeni Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #34 : 12 Ağustos 2009, 23:12 »

Kitap: Çivisi Çıkmış Dünya
Yazar: Amin Maalouf
Türü : Deneme

Mutlaka okunması gereken bir kitap...
nefise1
Paylaşımcı Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #35 : 17 Ağustos 2009, 23:45 »

EN SON OKUDUĞUM KİTAPLAR MALOOF UN "DOĞUNUN LİMANLARI"  VE  AHMET ÜMİT'TEN  "BAB- I ESRAR" HER İKİ KİTAPTA İNANILMAZ SÜRÜKLEYİCİ ŞAŞIRTICI ETKİLEYİCİ ÖZELLİKLE BAB-I ESRAR MEVLANA ÖĞRETİSİNİ  KARMAŞIK İLİŞKİLERLE VE AKILALMAZ OLAYLAR ZİNCİRİYLE OKUYUCUYA ANLATIYOR .KESİNLİKLE TAVSİYE EDİYORUM.İYİ OKUMALAR...
ÖZER
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #36 : 18 Ağustos 2009, 10:57 »

Uzun süredir okumayı düşündüğüm ve bir türlü okumaya fırsat bulamadığım Steinbeck'in GAZAP ÜZÜMLERİ  adlı romanını okudum.Gazap Üzümleri çok sürükleyici,aynı zamanda çok akıcı bir roman. Kitap okuyucuyu içine alıyor ve kitabı elinizden bırakamıyorsunuz.Belki sırf bu yüzden kitabı,uzunluğuna rağmen,10 günde bitirdim.Kitabı çok beğendim ve herkese tavsiye ederim.
Pınar AYTAÇ
Pınar AYTAÇ
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #37 : 20 Ağustos 2009, 18:04 »

Adalet Agaoğlu'nun Damla Damla Günler adlı kitabı elimde.Yazar kitapta anılarıyla buluşturuyor okuru.yıllardır tuttuğu notları,günlükleri ve yaşanmışlıklarını kitap satırlarına aktarıyor.1969-1997 arasını yansıttıgı eserınde yakın tarihimizin tanıdık, bildik yönlerının yanısıra bılmedıklerımıze de ayna tutuyor ironik ve sarsıcı uslubuyla...
bu gunlerde kendılerıne  ne okumalıyım dıye soranlara tavsiyemdir.Ayrıca Ahmet Ümit'le henüz tanışmamıs olanlar varsa kukla, bab-ı esrar ve patasana yı elinize alıp gözden gecırmenızı önerırım.Elif Şafak için reklama lüzum yok sanırım :-)

Okunacak en büyük kitap insandır.
cimbomlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #38 : 22 Ağustos 2009, 22:35 »

iskender pala'nın "babil'de ölüm istanbul'da aşk" kitabını okudum. fuzuli'nin ünlü mesnevisi leyla ve mecnun'un  yazılışı, içindeki sırlar ve maceralarla dolu yolculuğu çok güzel anlatılmış. okumanızı tavsiye ederim.

ışıklar düşlerin süsüdür. umut ise en büyük ışık
nisan
Yeni Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #39 : 24 Eylül 2009, 18:19 »

Ahmet Ümit'in Bab-ı Esrar kitabını okudum. Bundan önce de Elif Şafak'ın Aşk kitabını okumuştum ikisinde de konu aynı sayılır, Mevana ve Şemsi Tebrizi aşkını konu edinmiş her iki kitap da. Ahmet Ümit'in kitabında mistik bir hava var ama ben aşkı Elif Şafak'da  daha yoğun hissettim İkisi de harika kitaplar Özellikle ELİF ŞAFAK2ı şiddetle öneririm.
cimbomlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #40 : 06 Ekim 2009, 20:18 »

ayşe kulin'in "umut" romanını okudum. harika bir kitap. osmanlı'nın son dönemlerinden cumhuriyete uzanan bir dönemde iki ailenin farklı yolculuklarının yollarının kesişmesiyle son bulan hikayesi akıcı bir dille anlatılmış.

ışıklar düşlerin süsüdür. umut ise en büyük ışık
Seçil
Seçil
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #41 : 06 Ekim 2009, 23:12 »

En son Murathan MUNGAN'ın 'Kadından Kentler' adlı öykü kitabını okudum.Türkiye'deki farklı şehirlerde yaşayan kadın ana kahramanların  kesişen ancak fark etmediğimiz öykülerini anlatıyor.Kitabın  önermesi bilindik olsa da anlatım biçimi etkileyici.Kitabın bendeki izdüşümü iki soruyla özetlenebilir:Hayat,farklı dramların kesişme noktası mı?Ama her hayat aynı zamanda bir dram.Tipik bir Murathan Mungan kitabı.Şayet seviyorsanız anlatımını ve kurgusunu çerez niyetine bir iki günde okuyabilirsiniz.Özellikle, 'kadınlar ne ister?'sorusuna cevap arayan erkek arkadaşlar, bir de kendi coğrafyanızın, farklı kadın renklerine göz atın kim bilir belki yeni bir cevaba ulaşırsınız.

“Ben yine sevinçten ve coşkudan yana
Bildikleri gibiyim dostların
İki çiçek büyütüyorum
...
Bir gürültülü kokusuyla fesleğen
Bir de haykıran moruyla menekşe
Suladıkça diyorlar ki bana sessizce
Aşkı tutsak edersen cüzdanlara çeklere
Suların ışıklı türküsünü
Bir daha taşıyamazsın çiçeklere”
siir
Paylaşımcı Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #42 : 07 Ekim 2009, 17:56 »

Canan Tan "En Son Yürekler Ölür"... Yaşamla ölümün kıyasıya savaştığı yol ayrımında geçen çarpıcı bir öykü..Yanıbaşımızda yaşanıyormuşçasına gerçek...

Mutluluğa Hep Geç Kalarım, Hep Erken Giderim Mutsuzluğa..Ya Her Şey Bitmiştir Çoktan Ya Hiçbir Şey Başlamamış...
ÖZER
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #43 : 14 Ekim 2009, 13:03 »

Maksim Gorki'nin "ANA" adlı romanını yeni bitirdim.Romanı okumanızı tavsiye ederim.
Romanda: 1905 devrimi sırasında, işçi ve köylülerin çarlık zulmüne ve eziyetine karşı yürüttüğü toplumsal mücadeleyi anlatıyor ve Ana'nın çocuklarına neler kazandıracağına ilişkin görüşlerini yansıtıyor. Romandaki temanın temelini ise 1 Mayıs 1902 gösterilerinde tutuklanmış gençlerin yargılanma süreci oluşturur. Romanda emekçi kitlelerde uyanış, manevi gençleşme ve siyasi aydınlanmanın yaşandığı hızlı sürecin tablosunu çizerken, edebiyata yeni bir kahraman tipi ve sosyalizme estetik bir ideal kazandırıyor. Bu kahraman çocukluktan beri sosyalizm yönünde kitaplar okuyarak veya çevresindekilerle tartışarak kendini geliştirmiş bir kahraman değil, halkın içinden gelmiş ve halkın değerlerine sahip kiliseye ve çara sıkı sıkıya bağlı ancak en az bunlar kadar oğluna da bağlı bir anadır. Ana önceleri yalnızca oğlunu dinlemekle yetinir ondan vazgeçmesini, onun zarar görmemesini ister ancak oğlunun ve arkadaşlarının konuşmalarını dinleyerek ve azmedip okumayı öğrendikten sonra kitap okuyarak kendini geliştirir.
Pınar AYTAÇ
Pınar AYTAÇ
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #44 : 14 Ekim 2009, 14:35 »

Özer Hocam "ANA" uzun yıllar önce okuduğum bir kitaptı.Kitaplığımda öyle sessizce, sadık bir dost gıbı bekler durur.Anlatımınız bu klasiği yenıden elime alıp okuma isteği uyandırdı bende.öyle sanıyorum ki ikinci okuyuş farklı bır tat ve haz verecektir.Elbette düşünsel olarak da farklı bir algıyla okuyacağım.Anımsattığınız için teşekkür ederim.

Okunacak en büyük kitap insandır.
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 17   Yukarı git
 | Yazdır | 
Gitmek istediğiniz yer: