ilkogretimturkce
Ana Sayfa Yardım Kayıt
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
09 Şubat 2012, 06:04

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: [1]   Aşağı git
 | Yazdır | 
Gönderen Konu: KİTAP OKU(T)MA (Sizce nasıl olmalı?)  (Okunma Sayısı 1671 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ICEEE
Uzman Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Eğitimli kişi, yaşadığı hayatı en iyi anlayandır.

« : 09 Ekim 2009, 20:25 »

Arkadaşlar geçen yılki SBS sınavı sorularına baktığımda soruların çoğunun okuma ve okuduğunu anlamaya dayalı olduğunu gördüm.Ben de ekteki formu kullanarak ve tabi üstüne bir de ödül koyarak (formun içinde yazıyor) öğrencilerimin daha fazla kitap okuması için kendimce bir proje hazırladım.Sizce bu yöntem etkili olur mu?Başka türlü nasıl geliştirebilirim ,çünkü zorla okutturma veya okuyun diye tekrarlama ile olmuyor.Bu arada kitap okuma saatlerimizin olmadığını hatırlatayım.Onları teşvik edecek farklı fikirler bekliyorum.Saygılar.

"Dünya 3 günlüktür.Dün, bugün ve yarın.Dün geçti, yarının geleceği belli değil ; öyleyse bügünün kıymetini bil... "
cimbomlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 09 Ekim 2009, 20:45 »

aslında güzel bir yöntem. umarım sizin için de faydalı olur. bu yıl okulumuzda derse girişiler 5 dakika erkene alındı ve öğle arasından da 10 dakika aldık. günde 15'er dakika bütün okul kitap okuyoruz. sınıf kitaplığımı da zenginleştiriyorum. öğrenciler de sbs sorularını gördükten sonra kitap okumaları gerektiğini anlamışlar.

ışıklar düşlerin süsüdür. umut ise en büyük ışık
Seçil
Seçil
Bölüm Sorumlusu
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #2 : 09 Ekim 2009, 21:18 »

Ben haftanın son dersini kitap okumaya ayırıyorum.Her hafta okuma saatinde hazırlamış olduğum listeye her öğrencinin hangi kitabı okuyor olduğunu,kaçıncı sayfada olduğunu yazıyorum.Ertesi haftaki okuma saatinde hala sayfa sayısı ilerlememiş okuyor gibi yapıyorsa vay haline >:(Böylelikle kitabı evde de okumasını sağlamaya çalışıyorum.Bunu sürekli yapıyorum.Ve aynı sınav gibi bir okuma değerlendirme formu hazırlıyorum.Derste dolduruyorlar.Ve herkes benim listemde okuduğu kitaplara göre formu dolduruyor.Bu sınav formunu da performans görevi notu sayıyorum.
 Bir de her ay 'AYIN KİTAP KURDU'nu seçiyoruz.Girdiğim sınıflardan en çok kitap okuyan öğrenci ayın kitap kurdu oluyor.Onun adını bir kartona süslü püslü yazıyorum.Hem Türkçe sınıfımıza hem de okul panosuna asıyorum.Adlarını yaldızlar içinde herkesin görmesi onlara en büyük ödül ve motivasyon oluyor.

“Ben yine sevinçten ve coşkudan yana
Bildikleri gibiyim dostların
İki çiçek büyütüyorum
...
Bir gürültülü kokusuyla fesleğen
Bir de haykıran moruyla menekşe
Suladıkça diyorlar ki bana sessizce
Aşkı tutsak edersen cüzdanlara çeklere
Suların ışıklı türküsünü
Bir daha taşıyamazsın çiçeklere”
ayse
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 14 Ekim 2009, 16:46 »

Hocam ben bir dersi kitap okumaya ayırıyordum. Öğrencilerimizle kütüphaneye gidip orada kitabımızı okuyorduk. Kütüphane ortamı, sınıf ortamından farklı bir ortam olduğu için onların ilgilerini çekiyor ve öğrenciyi kitapların arasında kitap okumaya yöneltiyor.
figenim
Figen
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Kayıp Gül...

« Yanıtla #4 : 14 Mart 2010, 23:53 »

merhaba arkadaşlar, ben de kitap okumayla ilgili kendimce bir yöntem buldum.Öğrencilerim taşımalı öğrenciler olduğu için kitap okuma sorunu çok yaşıyorum ama bu yıl uzun teneffüslerde kitap okumaya karar verdik onlarla ve her gün uzun teneffüsü (2. teneffüsü)  "okuma saati" olarak kararlaştırdık...Her ay da birinci gelen öğrenciyi seçip ödülünü veriyorum ve sınıfa ismini asıyorum...

"Kendini özel hissetmek için ihtiyacın olan tek şey, kendinsin."
olgun5
Çalışkan Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 15 Mart 2010, 03:38 »

kitap okuma
erenim18fb
Uzman Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 26 Eylül 2010, 13:08 »

bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Sayfa: [1]   Yukarı git
 | Yazdır | 
Gitmek istediğiniz yer: