|
ARZU ÖĞRETMEN
|
 |
« : 02 Mayıs 2010, 18:18 » |
|
Sevgili dostlar fena halde yardıma ihtiyacım var. Bulunduğunuz yörelerde ya da memleketinizde yöresel ağızla söylenen manilere ihtiyacım var. Konumuz kız isteme ve dünür gitme. İnternette epey arama yaptım ama benim istediğim mizansene uygun toplam on mani ancak bulabildim. Kız isteme olayı dramatize edileceği için eğlenceli , konuya uygun bir tiyatro repliği gibi kullanabileceğim manilere ihtiyacım var. Meğer kız isterken hiç mani söylemeyen bir milletmişiz.  Güldüğüme bakmayın fena halde panik oldum ; aman derim dostlar...Varsa mani bilen böyle buyursun... 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2010, 18:28 Gönderen: Kassandra »
|
|
|
|
|
|
Oğuz AKKAŞ
|
 |
« Yanıtla #1 : 02 Mayıs 2010, 18:56 » |
|
Bizde ciddi iştir kız istemek öyle maniyle filan olmaz:)) benim de biliğim bir şey yok ama uydurabiliriz belki ne dersiniz.
|
|
|
|
|
|
Bildiklerini anlat ama akıl vermeye kalkma.
|
|
|
|
Oğuz AKKAŞ
|
 |
« Yanıtla #2 : 02 Mayıs 2010, 18:59 » |
|
Kız babası değil misin? Bizi buyur etmez misin? Bizim oğlan beğenmiş, Kızı bize verir misin? Aşık Oğuz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seçil
|
 |
« Yanıtla #3 : 02 Mayıs 2010, 19:14 » |
|
Ahretimin boynunda Ak hindi beyaz hindi İki beşi bir yerde Hindi kümese girdi Gel ahretin gidelim Oğlu olan düşünsün Baylarımız bir yerde Kızlar beş bine bindi
Geline bak geline Kına yakmış eline Gelin kendi gidecek Damat beyin evine
Ayağımda kundura Yürüdüm dura dura İstediğim kızları Alırım vura vura
Ay atlılar atlılar Ayakkabım var benim
Geliyor Muratlılar Altları delik delik
Kız görmeye gelmişler Benim yare zor geldi
Muşmula suratlılar. Beş tane beşi birlik
Ayakkabın teki Benim saçlarım uzun
Akşamdan beri kayıp Örmüyorlar sevdiğim.
Nişan olmadan çocuk Seni bana münasip
Senle konuşmak ayıp. Görmüyorlar sevdiğim.
Dere boyu dişbudak Elimde sarı kağıt
Koparalım bir budak Dür de üstüne yat
Gelini tellemişler Yar ben sana varırım
Atmışlar pembe duvak On bilezik bir saat.
Entarimin moruna Entarisi kırmızı
Gitmem köylü oğluna Ben annemin bir kızı
Beşibiryerde taksa Beni alacak oğlan
Yine girmem koluna. Ballı köyün yıldızı.
Entarimin moruna Erik çiçek açmadan
Girmem köylü oğluna Altı gölge olur mu ?
Gitcem şehir oğluna Küçücüğüm, sevdiğim
Taksın beni koluna Benden gelin olur mu ?
Fırın üstünde fırın Entarim kara dallı
Vurun davullar vurun Ucunda para bağlı
Bekir yarim geliyor Işıklar'ın kızları
Evliler geri durun. Dokuz motordan pahalı
Uzun saçı örmezler Geline bak geline
Seni bana vermezler Kına yakmış eline
Kalk kaçalım çavuşum Gelin kendi gidecek
Gece yarısı görmezler. Damat beyin evine
İndim derelerine İndim dereye çık düze
Bilmem nerelerine Şimdi kızlar beş bine
Kara kına yollamış Beş bini veren alır,
Yar benim ellerime. Vermeyen bekar kalır.
Karanfil deste deste Kar yağıyor sine sine
Gel beni babamdan iste Kozyörük deresine
Eğer babam vermezse Yarla lades tutunduk
Kır atını iyi besle Bu nişan çevresine
Karadır kaşlarımız Kara dut yemeli
On altıdır yaşlarımız Altında eğlenmeli
On altı yaştan beri Bu bekarlık çekilmez
Bağlıdır başlarımız. Kasım ola evlenmeli
Kuyu kazdırıp durma Karanfilim üç çatal
Suyu azdırıp durma Üçü de ayrı açar
Başkasına bakıp da Şu Tekirdağ kızları
Beni kızdırıp durma. Alır bohçayı kaçar.
Kaşıkçı minaresi Malkara’nın yolları
Yanıyor idaresi Sıvayayım kolları
Karabezirgan kızları Oğlan sana gidiyorum
Beş bin lira tanesi Tutsana davulları
Motor geliyor Mandaları sat baba
Arkası tenekeli Bana altın yap baba
Kalkmış beni istiyor Bana altın yapmazsan
Tekirdağ tevekkeli. Senin kızın yok baba
Motor geliyor motor Oğlanın adı Hakkı
Motorun bacası yok Şişeler dolu rakı
Kalkmış beni istiyor On bilezik, bir saat
Pantulun paçası yok. Bin lira baba hakkı
Yeşil taksi geliyor Yumurtanın sarısı
Barbaros'a gidiyor Yere düştü yarısı
Ablam gelin olacak On beşine girmeden
Sıra bana geliyor Oldu subay karısı
Darbukanın içinde Parmağındaki yüzük
Yılanın kemikleri Halka mı yar halka mı?
Oğlan sana geleceğim Candan mı seviyorsun?
Hazırla binlikleri Yoksa yarim dalga mı ?
Darbukamın ucunda Ayakkabımın teki
Yıldıza bak yıldıza Akşamdan beri kayıp
Ben pahalıyım şekerim Biz nişanlı değiliz
Sen ucuza bak ucuza Bize konuşmak ayıp
Cam dibinde durursun Derenin sularına
Cama tık tık vurursun, Kuş konar kenarına
Saçıma ilişirsen O kız bana varacak
Beni almış olursun. Kış veya yaz başına
Ahmet’im uyansın Ocak başında maşa
Altın kemer kuşansın Kalk adam beni boşa
Ahmet’i gören kızlar Boşayacaksan tez boşa
Sözlüsünü boşasın Kalmayalım kışa
Mendilimi yıkarım Mendilim kara dallı
Seremem çardaklara Uçunda para bağlı
Fazla yarim yok benim Müstecep’in kızları
Veremem ortaklara Güzel ama çok pahalı
|
|
|
|
|
|
“Ben yine sevinçten ve coşkudan yana Bildikleri gibiyim dostların İki çiçek büyütüyorum ... Bir gürültülü kokusuyla fesleğen Bir de haykıran moruyla menekşe Suladıkça diyorlar ki bana sessizce Aşkı tutsak edersen cüzdanlara çeklere Suların ışıklı türküsünü Bir daha taşıyamazsın çiçeklere”
|
|
|
|
Seçil
|
 |
« Yanıtla #4 : 02 Mayıs 2010, 19:20 » |
|
Bir de damat halayını manileştirebiliriz: Abim damat oluyor Sıra da bana geliyor Gel bana more kız Kalbimi çalan hırsız Eller havaya ...
|
|
|
|
|
|
“Ben yine sevinçten ve coşkudan yana Bildikleri gibiyim dostların İki çiçek büyütüyorum ... Bir gürültülü kokusuyla fesleğen Bir de haykıran moruyla menekşe Suladıkça diyorlar ki bana sessizce Aşkı tutsak edersen cüzdanlara çeklere Suların ışıklı türküsünü Bir daha taşıyamazsın çiçeklere”
|
|
|
|
ARZU ÖĞRETMEN
|
 |
« Yanıtla #5 : 02 Mayıs 2010, 19:22 » |
|
İlahi Oğuz Hocam, bana kocaman bir kahkaha attırdınız. Olmuş hem de süper olmuş...Emeğinize sağlık...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ARZU ÖĞRETMEN
|
 |
« Yanıtla #6 : 02 Mayıs 2010, 20:35 » |
|
Bir de damat halayını manileştirebiliriz: Abim damat oluyor Sıra da bana geliyor Gel bana more kız Kalbimi çalan hırsız Eller havaya ... Yukarıda bulduklarını ben de buldum ; biraz seçici davranıyorum ama onlardan pek iş çıkmadı açıkçası. Ama bu fena değilmiş , kız verme işi neticelenince damadın kız kardeşine söyletebilirim. Teşekkürler gülgüzeli... Seçilim ben de pek aşıklık istidadı yok ama neylesek biz de uydurmaya çalışsak mı 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seçil
|
 |
« Yanıtla #7 : 02 Mayıs 2010, 20:45 » |
|
Olur mu hiç? Biz de Mecnun'dan öte aşıklık istidadı var.Aşk-ı sadık biziz Mecnun'un ancak adı var  Oğuz Hoca'dan eksik mi kalırız? Baba beni veresin Mürvetimi göresin Eğer beni vermezsen Kurşunlara gelesin  (Çok mu sert oldu yahu?)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ARZU ÖĞRETMEN
|
 |
« Yanıtla #8 : 02 Mayıs 2010, 20:55 » |
|
Evliliğe karşıyım Kimse kızını vermesin Nerden bulaştım bu projeye Çok pişmanım ama neylersin ( Ben yazınca böyle oluyor işte , içimdeki feminist ruh anonim halk kültürüyle uyuşmuyor. ) Aşık Seçil VE Aşık Oğuz kardeşlerim hadi bir el uzatın da şu manilerin sayısını yirmi yapalım.  Yoksa yandı gülüm keten helvası...  Sahnede yuhlanmasak bari... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oğuz AKKAŞ
|
 |
« Yanıtla #9 : 02 Mayıs 2010, 21:18 » |
|
Aşka düşüp gezeli, İnsan sever güzeli. Tüm mülküm senin olsun, Al bana bu güzeli 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oğuz AKKAŞ
|
 |
« Yanıtla #10 : 02 Mayıs 2010, 21:19 » |
|
Ben bir garip insanım, Kime derdim açayım. Görür görmez vuruldum. Nerelere kaçayım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seçil
|
 |
« Yanıtla #11 : 02 Mayıs 2010, 21:20 » |
|
Kendi yöreminkileri bilmiyorum ama sana Yozgat-Çorum dolaylarından maniler derledim  Gelin: Karşıda kara çalı Kararıp durma çalı Ben sana varır mıyım Sümüklü sıracalı Damat: Oy hovarda hovarda Aynam kaldı duvarda Vur davulcu davula Sevdiğim kız burada Baldız: Karşıda it ürüyor Yüreğim titriyor Varman gızlar gocaya Alınca götürüyor Damat: köprünün altı yıldız nerden geliyon baldız(sen ne diyon a baldız da olabilir) sen git de ablan gelsin yatamıyom yalınız Damat: Oy çıtak kız çıtak kız gel beraber yatak kız sen tavuk ol ben horoz gıt gıt ötek gız Gelin: dam başında su tası cıngırdatma o tası işte babam vermiyo kalk git eşek sıpası Gelinin annesi: karpuz bıçaklanır mı suyu saçaklanır mı anasının yanında kızı kucaklanır mı Damat da: karpuzu bıçakladım suyunu saçakladım anasının yanında kızını kucaklarım Kızlar: dam başında pıtırak gelin kızlar oturak ne oturak ne durak evlenek de kurtulak kara kara böcekler duvarı delecekler hoşlanmadığım oğlana zorunan verecekler kayalardan kayarım varma benim ayarım sevdiğimi verseler nişanlımdan cayarım köprünün altı diken yaktın beni gül iken alhta seni yaksın üçgünlük gelin iken süt pişiyo pişiyo süte gözüm düşüyo şu çorumun kızları nasılı da şişiyo Babası vermezse gelin şu manileri söyleyebilir: saçında siyahım var bülbül gibi ahım var göz gördü gönül sevi benim ne günahım var uzaklar seçilmiyo gönüldür geçilmiyo gönül bir top ibrişim dolaşmış açılmıyo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oğuz AKKAŞ
|
 |
« Yanıtla #12 : 02 Mayıs 2010, 21:21 » |
|
Akan sular kir tutmaz, Yiğitte yalan olmaz. Ben bu kızı almazsam. Benim gecem gün olmaz.  (Telif haklarımı isterim ama)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ARZU ÖĞRETMEN
|
 |
« Yanıtla #13 : 02 Mayıs 2010, 21:31 » |
|
Yetenekli Aşık dostlarım yahu siz nerelerdeydiniz? Cumadan beri il il geziyorum google uçağıyla. Bileydim foruma daha erken iniş yapardım. Arkadaşlar gönülden teşekkürler ama bu kadar aşıklık yeter , şimdiiiiiii kendimizi dünürlerin yerine koyarak atışalım. Kız anne- babası , damat anne babası buyrun sahne sizin. Aşıklık kolay da , dünürlük de nasılsınız bi görelim. Oğuz Hocam istediğiniz telif hakkı olsun , ben şu işten yüzümün akıyla bi sıyrılayım da ... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seçil
|
 |
« Yanıtla #14 : 02 Mayıs 2010, 21:37 » |
|
(İvediyetle kız annesi manisi uydurulur  ) Yar diye yanacaksın Kızımı alacaksın De bakalım damat bey Kaç altın takacaksın?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|