Site Yöneticisi
Üye No: 10
346 Mesajına Toplam 1216 Kere Teşekkür Edildi
|
 |
« : 03 Kasım 2008, 09:08 » |
|
Bu konu başlığını, en son okuduğumuz kitaplarla ilgili düşüncelerimizi yazacağımız bir bölüm olması için açtım.Okuduğumuz kitapları,beğendiğimiz yazarları yazıyoruz.Niçin kitap hakkındaki görüşlerimizi biraz fazla anlatmayalım.Sadece iyi-kötü deyip kestirip atmadan kitap eleştirileri yapabiliriz.Katılacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
|
|
|
|
|
|
Her nefes alıp veren kalbinin tiktakları duyulan değildir canlı
Yaşayan ölüler de vardır hayatta boylu poslu endamlı
|
|
|
|
|
Yeni Üye
Üye No: 1910
1 Mesajına Toplam 1 Kere Teşekkür Edildi
|
 |
« Yanıtla #1 : 03 Kasım 2008, 13:41 » |
|
Merhaba değerli meslektaşlarım, site çok güzel olmuş tebrik ederim. Ben en son İskender Pala'nın "Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk" kitabını okudum ve çok beğendim. Anlatıcı bir kitap. Onun bakış açısıyla olaylar anlatılıyor. Bu olaylarla bize tarih, coğrafya, felsefe, entrika ve aşk birbiri içinde çok güzel sunulmuş. Okunmaya değer güzel bir kitap...SEVGİ ve SAYGI İLE.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
a.s.y.
Bölüm Sorumlusu
Üye No: 527
7 Mesajına Toplam 11 Kere Teşekkür Edildi
|
 |
« Yanıtla #2 : 06 Kasım 2008, 15:51 » |
|
selamlar ben en son taha akyolu'un "AMA HANGİ ATATÜRK" adlı kitabını okudum. bir solukta okuyacağınız güzel bir kitap..Atatürk' ü daha iyi tanımak ve tanıtmak adına sizlere de tavsiye ederim.
|
|
|
|
|
|
a.s.y
|
|
|
|
|
Site Yöneticisi
Üye No: 10
346 Mesajına Toplam 1216 Kere Teşekkür Edildi
|
 |
« Yanıtla #3 : 09 Kasım 2008, 16:56 » |
|
Hikaye okuma yarışmasından dolayı zorunlu olarak Muallin NACİ'nin Ömer'in Çocukluğu adlı eseri okudum. Bu eseri okuduktan sonra iyiki de okumuşum diyorum. Bazen zorunlu olarak okuduklarımızı seviyormuşuz. Sizinde okumanızı tavsiye ederim.... “Ömer’in Çocukluğu” çocuk edebiyatımızın, hâtıra edebiyatımızın bir örneğidir. Bu eseri okuyup da sevmeyecek yok gibi. Büyüklere de hitap ediyor çünkü, küçüklere de. Zira birebir yaşanmış olayları aktarmakta, yaşanmış küçüklük hâtıralarını dile getirmektedir. Yazarın son derece canlı, çarpıcı ve lirik bir üslûp ile anlattığı olaylar zinciri, biz büyükleri de çocukluk yıllarımıza götürmektedir. Eserde, medeniyetimizin temel taşlarından olan mahallenin kendisine has dünyasını, okulda geçen serüven dolu günleri, yazarın babasının ölümü dolayısıyla ailesinin yaşadığı üzüntüyü, ağabeysinin bir anlamda ona öğretmenlik yapmasını ve yaramazlıklarını okurken kimi zaman eğleniyor, kimi zaman da hüzünleniyoruz.Muallim Naci, bütün bu yaşanmışlıkları öylesine hoş ve ilgi çekici bir dille anlatıyor ki, o dönemden bu yana çocukluğun tadının değişmediğini anlıyoruz. Yani çocuk her zaman çocuktur. “Ömer’in Çocukluğu”, ya da hepimizin çocukluğu…
|
|
|
|
|
|
Her nefes alıp veren kalbinin tiktakları duyulan değildir canlı
Yaşayan ölüler de vardır hayatta boylu poslu endamlı
|
|
|
|
|
ayşe-cem
Kıdemli Üye
Üye No: 1026
119 Mesajına Toplam 252 Kere Teşekkür Edildi
|
 |
« Yanıtla #4 : 12 Kasım 2008, 14:07 » |
|
MICHAEL LANGFORD'un "RÜYADAN UYANMAK"isimli kitabını okudum.Bu kitabla bilincin bambaşka boyutlarına yolculuk edebilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
İnsanların seni ne denli ender düşündüklerini bilseydin, “Acaba hakkımda ne düşünüyorlar?” diye bu denli dertlenmezdin.
|
|
|
|
|
Yönetici
Üye No: 152
99 Mesajına Toplam 221 Kere Teşekkür Edildi
|
 |
« Yanıtla #5 : 20 Kasım 2008, 20:43 » |
|
İskender PALA'nın "Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk" adlı kitabını okudum.Gerçekten sürükleyici bir kitap.Herkese tavsiye ederim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ayşe-cem
Kıdemli Üye
Üye No: 1026
119 Mesajına Toplam 252 Kere Teşekkür Edildi
|
 |
« Yanıtla #6 : 22 Kasım 2008, 14:35 » |
|
İSKENDER PALA'NIN "KİTAB-I AŞK" kitabını okudum.İkinci okuyuşum bu kitabı.Her okuyuşumda da yeni güzellikler buluyorum."Aşk......Gök kubbenin altındaki en gizemli kelimelerden biri.......Bilinmeyen..........Belki bilindikçe daha da bilinecek renkleri,desenleri ortaya çıkan.......Tanımlanamayan........Belki binlerce kez tanımı yapılmış olmasına rağmen tanımlanamayan...Aşk........Belki de bin bir başlı bir ırmak,her birinin yolculuğu ayrı,ama hepsinin ulaşmak istediği bir deniz....."sözleriyle başlayan bu kitabı tavsiye ederim.
|
|
|
|
|
|
İnsanların seni ne denli ender düşündüklerini bilseydin, “Acaba hakkımda ne düşünüyorlar?” diye bu denli dertlenmezdin.
|
|
|
|
|
Yeni Üye
Üye No: 2135
|
 |
« Yanıtla #7 : 24 Kasım 2008, 20:53 » |
|
zülfü livanelinin leylanın evi adlı kitabını okudum.garip karşılaşmaları anlatan bir kitap
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yönetici
|
 |
« Yanıtla #8 : 20 Aralık 2008, 18:21 » |
|
Can Dündar'ın "Yağmurdan Sonra" adlı kitabını okudum.Can Dündar'ın gazete yazılarını topladığı bir kitap.Kitapla 90'lı yıllara kısa bir yolculuk yapıyorsunuz..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pınar AYTAÇ
Yönetici
Üye No: 55
205 Mesajına Toplam 680 Kere Teşekkür Edildi
|
 |
« Yanıtla #9 : 20 Aralık 2008, 23:51 » |
|
Elif Şafak'ın siyah süt adlı otobiyografik romanını öneririm.Siyah süt, kadınların hayatının kasvetli ve karanlık ama son tahlilde geçici bir dönemiyle ilgili.Birdenbire gelen ve geldiği gibi hızla dalgalar halinde çekile çekile giden bir haletiruhiye kitapta incelenen.
|
|
|
|
|
|
Okunacak en büyük kitap insandır.
|
|
|
|
|
Çalışkan Üye
Üye No: 1045
8 Mesajına Toplam 26 Kere Teşekkür Edildi
|
 |
« Yanıtla #10 : 22 Aralık 2008, 11:12 » |
|
Hüseyin Rahmi GÜRPINAR'ın şıpsevdi adlı romanını okudum. Çok hoşuma gitti. sürükleyici ve duygusal bir roman.. Paris`ten döndükten sonraki hayata bakış açısı değişmiş, batının hayat tarzına özenmiş ve gözünü para hırsı bürümüş olan Meftun ve ailesi içinde meydana gelen olaylar anlatılmaktadır. Okumanızı tavsiye ederim..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yönetici
|
 |
« Yanıtla #11 : 03 Ocak 2009, 21:47 » |
|
Ahmet Altan'ın "En Uzun Gece" adlı romanını okudum.Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki töre cinayetlerini anlatıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yeni Üye
Üye No: 531
|
 |
« Yanıtla #12 : 04 Ocak 2009, 21:26 » |
|
canan tan'ın piraye adlı kitabını okudum. bir günde okuyup bitirdiğim bir kitap. sadece ben değil iki arkadaşım da aynı gün içerisinde kitabı bitirdiler. çok sürükleyici ve bitirdiğinizde etkisinden günlerce kurtulamayacağınız bir kitap...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yeni Üye
Üye No: 1398
6 Mesajına Toplam 23 Kere Teşekkür Edildi
|
 |
« Yanıtla #13 : 05 Ocak 2009, 00:17 » |
|
BEN EN SON YAVUZ BAHADIROĞLU'NUN "BİZ OSMANLIYIZ " ADLI KİTABINI OKUDUM.GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR KİTAP..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yeni Üye
Üye No: 3085
4 Mesajına Toplam 6 Kere Teşekkür Edildi
|
 |
« Yanıtla #14 : 05 Ocak 2009, 01:39 » |
|
EN SON OKUDUĞUM KİTAP DEĞİL DE OKUNULMASI GEREKEN KİTAPLAR OLARAK VERECEĞİM İKİ İSİM VAR.. SONER YALÇIN/ DOĞAN YURDAKUL---REİS SONER YALÇIN----SİZ KİMİ KANDIRIYORSUNUZ?
VE TABİ Kİ BAY PİPO VE EFENDİ1-2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sev_da Nickli Üyemize Teşekkür Eden Kullanıcı: