ilkogretimturkce
Ana Sayfa Yardım Kayıt
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
09 Şubat 2012, 15:16

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: [1]   Aşağı git
 | Yazdır | 
Gönderen Konu: Farklı Performans ve Proje Görev Konuları  (Okunma Sayısı 598 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Oğuz AKKAŞ
OğuzAkkaş
Site Sahibi&Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

www.ilkogretimturkce.com

Site
« : 04 Mart 2010, 22:09 »

Arkadaşlar, performans ve proje görevi olarak hazır listelerden mi görevler veriyorsunuz yoksa yaratıcı görevlendirmeleriniz oluyor mu?
Açıkçası ben öğrencilerin yazıp getirecekleri görevler yerine sunum ağırlıklı görevler veriyorum. İlk dönem öğrencilerimden bir tema belirlemelerini ve buna paralel iki şiir ve bir kısa öykü ile sunum yapmalarını istedim. Dileyen fon müziğini e getirdi. Böylelikle toplum içinde konuşabilme , kendini ifade edebilme kazanımlarında 2 yılda epey yol kat ettiklerini gördüm.
Bir de geçen yıl "kitap toplama" performans görevi vermiştim. ev ev dolaşarak epey kitap toplamışlardı.
Bu yıol yine birkaç öğrenciye ilk dönem "noktalama işaretlerini bizlere hatırlatma"görevi verdim. Dersin ortasında söz alıp anlattılar, ellerinde pankartla koridorda dolaştılar vs.

Şimdi merak ettiğim sizlerin yaratıcı görevlendirmeleriniz , lütfen paylaşır mısınız?

Bildiklerini anlat ama akıl vermeye kalkma.
İyi Paylaşım Bir Teşekkürü Hak Eder...
gozos
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 04 Mart 2010, 22:32 »

hocam ben sizin kadar yaratıcı değilim ancak fikir olsun yazayım:
 Ben geçen sene öğrencilerimden bir hikaye seçip 8 dk. içinde bize bu hikayeyi sunmasını istedim en önemli kriterim anlatırken beden diliyle anlatım üslubunun birbirini tamamlamasıydı.
  Bir de öğrenclerim temalı bir şiir seçip oradan yola çıkarak şiirle birbirini bütünleyen bir öykü yazıyorlardı.
 Hocam verdiğim çok ödev var ama bildiğiniz şeyler ama sizin kitap toplama fikri de aklıma yattı, izniniz olursa bu fikri değerlendirmek isterim.
gazili07
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 04 Mart 2010, 22:40 »

kitap toplama ödevinizi ben de uygulayacağım hocam fikir için teşekkürler.

bu arada daha uygulamadım ama bu dönem hikaye yazmalarını ve bu hikayeye uygun resimleri çizmelerini sonuç olarak da hikaye kitabı oluşturmalarını isteyeceğim.onları daha da istekli hale getirmek için yazılan hikayelerden birkaç tanesini kütüphaneye koymayı düşünüyorum.
cimbomlu
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 07 Mart 2010, 11:04 »

bu görev konularını ben de kullanacağım. paylaşımınız için sağolun hocam.

ben de farklı bir performans konusu olarak hacivat-karagöz oyunu yazıp sunmaları istiyorum. diğer bir ödev için de geleneksel el sanatları ile uğraşan kişilerlerle röportaj yapıp resimler çekmelerini, örnekler getirerek sunum yapmalarını istiyorum.

ışıklar düşlerin süsüdür. umut ise en büyük ışık
Sayfa: [1]   Yukarı git
 | Yazdır | 
Gitmek istediğiniz yer: